Yazarlarla buluşma

Kitap ve kültür festivali kapsamında Tuğra Kitabevi ve Kılınç Events bir çok yazarı okurları ve sevenleri ile buluşturmaya devam ediyor.

TÜRKIYEM EXPO fuarında Tuğra Kitapevi ve Kılınç Events organizasyonunda kitap ve kültür festivalinde bir çok yazar sevenleri ile buluştu ve kitaplarını imzaladılar.

Hedef okuma kültürünün yaygınlaşması

Kitap ve kültür festivallerini düzenli olarak bir çok şehirde yapmak üzere dergimize açıklama yapan Nail Şekeroğlu ve Himmet Kılınç, festivalin ana amacının güzel kültürümüzün yaşatılmasına katkı sağlamak adına, kitap ve kültür şöleni kapsamında insanlarımızın sosyalleşebilmesi için bir ortam oluşturmak istediklerini vurguladılar. Bunu yaparken de kitap sevgisini ve okuma kültürünün yaygınlaşmasını hedeflediklerini dile getirdiler. Festival kapsamında kitap severi yazarları ile bir araya getirmek, konferanslar ve söyleşilerle bilgi alışverişini oluşturmak olduğunu açıkladılar. Post Gazetesi ve tüm okuyucularımız adına fuar alanlarını dolduran Tuğra Kitapevi ve Himmet Kılınç’a teşekkür ediyoruz.

Çok kıymetli yazarlarımız ile görüşerek kitap ve kültür festivalinde duygu, düşünce ve tavsiyelerine kulak verdik.

Tarihçi/ Yazar Prof. Dr.Ahmet Şimşirgil

Önemli tarihçilerimizden olan Prof. Dr.Ahmet Şimşirgil dergimize yaptığı özel açıklamada,’’ Tarihimizi doğru okumalıyız. İnsanlar tarihini, dilini, edebiyatını doğru öğrenmeli ve değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bir kitap okurken en önemli şey doğruluktur. Bir yazar olarakta yazdığınızın doğruluğundan emin olmak çok mühim. Ben kitaplarımda tek tek kaynak gösteriyorum. Avrupa’da çok fuarlara katılıyorum. Gözlemlerime göre insanlarımızın kitap ve okumaya ilgisi var fuarlar aracılığıyla daha çok okura  ulaşabiliyoruz’’dedi. Prof. Dr.Ahmet Şimşirgil’den Ocak 2025’te Münih’te organize edilen fuara geleceği sürprizini öğrendik.

Oyuncu/ Yazar Murat Tavlı

Birçok diziden tanıdığımız aktör Murat Tavlı birbirinden güzel kitaplarını kitap ve kültür festivalinde okurlarına sundu. Murat bey ile yaptığımız sohbette,’’her şey evde görülen örnek ile başlıyor. Ebeveynler çocuklarına iyi örnek olmalılar. Anne ve Babasını okurken gören çocuk kitaplara daha ilgili olur. Ben oyuncuyum, televizyon ve diziler benim işim ancak edebiyat çok değerlidir. Kitaplar öğreticidir. Her zaman söylediğim gibi, bir kere geldiğiniz hayatta, kitaplar sayesinde binlerce hayata şahit olabilirsin. Bir mi? Bin mi? Bu sorunun cevabını herkes kendisi için versin’’ dedi.

Eğitimci/ Yazar Zekeriya Efiloğlu

Genç yazarımız Nilda’ya,’’ Nilda sen nadide bir çiceksin ve hayatta tek gerçeksin’’ sözleri ile başlayan eğitimci Zekeriya Efiloğlu şöyle devam etti,’’insanlarımızın okuması için kitap ile hayatı özdeşleşmesi lazım. Kitap okumak sadece zamanı değerlendirmek değildir. Eğer okuma alışkanlığınız yoksa mutlaka başlayınız. Karşılıklı iletişim kopukluğu ve empati kurmamak, çok büyük anlaşmazlıkların doğmasına neden oluyor. İletişim kopukluğu aile içinde, okulda, iş ve özel hayatta, her alanda karşımıza çıkabilir. Kitap okuyarak empati kurma yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Böylece etrafınızda olanları daha iyi anlayabilirsiniz. Okudukça güzelleşecek dünya’’ diyerek güzel bakış açısıyla sözlerini tamamladı. Keyifli sohbetleri için yazarlarımıza teşekkür ediyor, daha fazla okurlarına ulaşmalarını diliyoruz.